Ako Gospod kuću ne gradi, uzalud se muče graditelji. Ako Gospod grad ne čuva, uzalud stražar bdi. Psalm 127: 1

Vijesti i najave

Nebo i zemlja Doboj

Televizija N1 je snimila je naš grad iz drona.
Predivne snimke Doboja možete pogledati na sledećem linku: Doboj Nebo i Zemlja

Veče jevrejske muzike sa kantorom Davidom Reinwaldom

Vece jevrejske muzike u JKC Doboj

Trivić: Njegovati kulturu pamćenja i sjećanja

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, koja boravi u dvodnevnoj posjeti Izraelu, razgovarala je sa ministrom obrazovanja Izraela Rafi Perecom o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti obrazovanja i kulture.

https://www.atvbl.com/vijesti/republika-srpska/trivic-kroz-naucno-istrazivacki-pristup-doprinijeti-sirenju-svijesti-o

 

   

Osnovci iz Donje Paklenice posjetili kulturne ustanove grada

OsnovciNa inicijativu Aktiva maternjeg i stranih jezika Osnovne škole “Ozren” Donja Paklenica i potpredsjednika dobojske Jevrejske opštine i Jevrejskog kulturnog centra, Daria Atijasa, danas su učenici devetog razreda centralne škole u Donjoj Paklenici i područne škole u Trbuku, posjetili kulturne ustanove Doboja.

Iz Jevrejskog kulturnog centra uputili smo se u Regionalni muzej i Narodnu biblioteku, a potom i na tvrđavu “Gradina”. Cilj naše saradnje sa lokalnom zajednicom bio je edukativnog karaktera i imao je pozitivne i veoma uspješne ishode. Upoznavanje različitih kultura, razvijanje međusobne društvene odgovornosti, sticanje čitalačkih navika, poboljšanje vještine komunikacije, uočavanje vrijednosti i značaja kulturnih ustanova našeg grada, samo su neki od pokazatelja opšte kulture, koje su naši učenici danas stekli. Zahvaljujemo svima na gostoprimstvu, ljubaznosti i poučnim predavanjima u kojima smo svi istinski uživali. Posebnu zahvalnost dugujemo gradonačelniku i Odjeljenju za privredu i društvenu djelatnost grada Doboja, na nesebičnoj podršci – kazala je Aleksandra Stević, ispred Aktiva maternjeg i stranih jezika Osnovne škole “Ozren” Donja Paklenica.

Izvor: https://dobojski.info/kultura/item/26849-doboj-osnovci-iz-donje-paklenice-posjetili-kulturne-ustanove-grada-foto

Obiježena Roš hašana 5780 jevrejska nova godina u JKC Doboj

71045419_10158132668383594_6540394872866603008_n

Shana tova u metuka! Shana tova ve hatima tova !

http://sinagogadoboj.org/bhs/wp-content/uploads/2015/09/Rosh-Hashana1.pdf

 

Додик честитао јеврејску Нову годину – Рош Хашане

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је свим Јеврејима и јеврејским општинама у БиХ јеврејску Нову годину – Рош Хашанa.

Милорад Додик Фото:D.S/klix.ba) -

 

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=352365

 

 
Sigurnosna pravila Jevrejske opštine Doboj • Posjetitelji svoj dolazak moraju najaviti i dogovoriti s kancelarijiom Jevrejske opštine Doboj putem telefona 065/894-307 ili 066/781-221 ili putem e-maila jodoboj1874@yahoo.com • Pri ulasku obavezno je predočiti identifikacijski dokument (putovnica/pasoš, lična karta ili vozačka dozvola EU izdana od 1.1.2014 godine) • Ulazak u objekat zabranjen je posjetiteljima s torbama i naprtnjačama • Prilikom blagdana zabranjeno je unositi u singagogu elektronske uređaje (kamere, fotoaparate, mobilne telefone, itd.) • Posjetitelji ne mogu napuštati sinagogu do završetka službe. • Nenajavljenim posjetiteljima bit će onemogućen ulazak u objekat. • Jevrejska opština Doboj zadržava diskreciono pravo zabraniti ulazak u objekat osobama koje se ne pridržavaju sigurnosne procedure prilikom ulaska ukazane od strane službenih osoba Jevrejske opštine Doboj • Za više informacija kontaktirajte kancelariju Jevrejske opštine Doboj: jodoboj1874@yahoo.com
Večeras 09.03.2017. godine u 19:00 časova u jevrejskom kulturnom centru biće otvroena izložba “Sarajevska Hagada”. Radujemo se Vašem odazivu!!
Ukoliko ste profesor muzike i pružate časove djeci i omladincima kontaktirajte nas putem maila. Naš muzičko edukativni centar ima odlične uslove za održavanje individualnih časova, priprema za koncertne nastupe na pianinu i drugim instrumentima.
Preporučujemo da posjetite rubriku Linkovi i upoznate se sa dešavanjima u jevrejskim zajednicama u regionu i širom svijeta.
Jevrejskoj opštini u Doboju neophodna su donatorska sredstva za sanaciju krova na objektu sinagoge koji je znatno oštećen zbog vrmenskih neprilika u toku 2014. godine. Dobrovoljni prilozi pojedinaca i organizacija mogu se uplatiti na račun Jevrejske opštine u Doboju sa naznakom “Sanacija krova sinagoge u Doboju”. Informacije o žiro računu se nalaze u rubrici Donirajte. Zahvaljujemo na podršci!

Jevrejska opština i kulturni centar u Doboju

Usmjereni smo ka očuvanju jevrejske vjere, tradicije i identiteta na prostorima BiH i ka očuvanju i unapređivanju mira, kulturne i ekonomske saradnje među svim narodima u BiH. Naša vizija je promovisati dobre međuljudske i međuvjerske odnose, toleranciju i kompromis među narodima u BiH, te iskorijeniti rasne, vjereske, etničke i svaki drugi vid diskriminacije..

old document