Dan otvorenih vrata

May 31, 2015 10:40 am Comments: 0

Dan otvorenih vrata vjerskih zajednica u Doboju


‘Učenici Osnovne škole „Dositej Obradović” iz Doboja danas su posjetil vjerske objekte u ovom gradu. Obišli su sinagogu, džamiju i dvije hrišćanske crkve, u sklopu projekta “Dani otvorenih vrata vjerskih zajednica u Doboju”.

Dobojski osnovci u jednom danu obišli su sinagogu, džamiju i crkvu. Na taj način saznali su više o svojoj i drugim vjerama i običajima. Radoznalo su razgledali izgled objekata, upoređivali razlike, ali i zapitkivali ono što je ih interesovalo.

I vjeroučitelji misle da je ovo najbolji način da mališani shvate i drugačiju vjeru, posebno jer su u svakodnevnom kontaktu sa vršnjacima koji su druge vjeroispovijesti. Izaslanici vjerskih objekata potrudili su se da đacima na najbolji način objasne osnovne stvari, počevši od gradnje objekata pa do običaja koji se u njima sprovode.

„Dani otvorenih vrata vjerskih zajednica u Doboju“ dio su projekta „Muzičko  edukativni centar“ , koji finansira Ambasada Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini.

Tagged in

Comments are closed.

 

Benevolencija

Sigurnosna pravila Jevrejske opštine Doboj • Posjetitelji svoj dolazak moraju najaviti i dogovoriti s kancelarijiom Jevrejske opštine Doboj putem telefona 065/894-307 ili 066/781-221 ili putem e-maila jodoboj1874@yahoo.com • Pri ulasku obavezno je predočiti identifikacijski dokument (putovnica/pasoš, lična karta ili vozačka dozvola EU izdana od 1.1.2014 godine) • Ulazak u objekat zabranjen je posjetiteljima s torbama i naprtnjačama • Prilikom blagdana zabranjeno je unositi u singagogu elektronske uređaje (kamere, fotoaparate, mobilne telefone, itd.) • Posjetitelji ne mogu napuštati sinagogu do završetka službe. • Nenajavljenim posjetiteljima bit će onemogućen ulazak u objekat. • Jevrejska opština Doboj zadržava diskreciono pravo zabraniti ulazak u objekat osobama koje se ne pridržavaju sigurnosne procedure prilikom ulaska ukazane od strane službenih osoba Jevrejske opštine Doboj • Za više informacija kontaktirajte kancelariju Jevrejske opštine Doboj: jodoboj1874@yahoo.com
Večeras 09.03.2017. godine u 19:00 časova u jevrejskom kulturnom centru biće otvroena izložba “Sarajevska Hagada”. Radujemo se Vašem odazivu!!
Ukoliko ste profesor muzike i pružate časove djeci i omladincima kontaktirajte nas putem maila. Naš muzičko edukativni centar ima odlične uslove za održavanje individualnih časova, priprema za koncertne nastupe na pianinu i drugim instrumentima.
Preporučujemo da posjetite rubriku Linkovi i upoznate se sa dešavanjima u jevrejskim zajednicama u regionu i širom svijeta.
Jevrejskoj opštini u Doboju neophodna su donatorska sredstva za sanaciju krova na objektu sinagoge koji je znatno oštećen zbog vrmenskih neprilika u toku 2014. godine. Dobrovoljni prilozi pojedinaca i organizacija mogu se uplatiti na račun Jevrejske opštine u Doboju sa naznakom “Sanacija krova sinagoge u Doboju”. Informacije o žiro računu se nalaze u rubrici Donirajte. Zahvaljujemo na podršci!

Jevrejska opština i kulturni centar u Doboju

Usmjereni smo ka očuvanju jevrejske vjere, tradicije i identiteta na prostorima BiH i ka očuvanju i unapređivanju mira, kulturne i ekonomske saradnje među svim narodima u BiH. Naša vizija je promovisati dobre međuljudske i međuvjerske odnose, toleranciju i kompromis među narodima u BiH, te iskorijeniti rasne, vjereske, etničke i svaki drugi vid diskriminacije..

old document