Projekat uređenja Templa najbolji

February 28, 2019 12:05 pm Comments: 0

Projekat uređenja Templa najbolji: Učenici SŠC “Mihajlo Pupin” predstavili ideje na takmičenju iz demokratije

U SŠC “Mihajlo Pupin” juče je održano školsko takmčenje iz predmeta demokratija i ljudska prava na kojem su učenici četiri razreda ove škole predstavili svoje ideje za poboljšanje različitih segmenata života u lokalnoj zajednici u okviru projekta “Ja građanin”.

Tema “Česma – Templa” učenika IVb razreda gimnazije proglašena je najboljom i oni će svoj rad predstaviti na Regionalnom takmičenju. Projektom su željeli da zaštite istoimeni izvor vode koji se nalazio u krugu nekadašnje sinagoge. Ideju koja uključuje rasčišćavanje okoline izvora, njegovog obnavljanja i postavljanja spomen ploče planiraju sprovesti do kraja, uz podršku institucija.

Učenici IVa gimnazije obradili su temu “Podizanje svjesti o zdravlju mladih“, kojom govore o potrebi uvođenja zdravstvenih kartona u škole, redovnih sistematskih pregleda i održavanja edukacija sa ciljem očuvanja zdravlja.

III razred informatičkog smjera predstavio je projekat “Besplatni udžbenici za srednjoškolce”. Radi se o ideji humanitarnog karaktera i govori o pomoci učenicima koji nemaju dovoljno prihoda da sami kupe školske knjige. Ponuđeno je rješenje prema kojem bi učenici poklanjali svoje korištene udžbenike.

III razred mehatroničara predstavio je projekat kojim žele da oforme kabinet mehatronike kako bi unaprijedili nastavni proces.

Sve učenike za takmičenja je pripremala profesorica Tatjana Budimir.

Gosti takmičenja su bili, između ostalih, Dario Atijas, potpredsjednik Jevrejske zajednice Doboj, član udruženja Dervenćanin Mojika Pesah, Dragan Marković, predsjednik Saveza nacionalnih manjina regije Doboj, te predstavnici lokalne vlasti koje su ovu ideju podržali od početka, saopšteno je iz SŠC “Mihajlo Pupin”.

Comments are closed.

 

Benevolencija

Sigurnosna pravila Jevrejske opštine Doboj • Posjetitelji svoj dolazak moraju najaviti i dogovoriti s kancelarijiom Jevrejske opštine Doboj putem telefona 065/894-307 ili 066/781-221 ili putem e-maila jodoboj1874@yahoo.com • Pri ulasku obavezno je predočiti identifikacijski dokument (putovnica/pasoš, lična karta ili vozačka dozvola EU izdana od 1.1.2014 godine) • Ulazak u objekat zabranjen je posjetiteljima s torbama i naprtnjačama • Prilikom blagdana zabranjeno je unositi u singagogu elektronske uređaje (kamere, fotoaparate, mobilne telefone, itd.) • Posjetitelji ne mogu napuštati sinagogu do završetka službe. • Nenajavljenim posjetiteljima bit će onemogućen ulazak u objekat. • Jevrejska opština Doboj zadržava diskreciono pravo zabraniti ulazak u objekat osobama koje se ne pridržavaju sigurnosne procedure prilikom ulaska ukazane od strane službenih osoba Jevrejske opštine Doboj • Za više informacija kontaktirajte kancelariju Jevrejske opštine Doboj: jodoboj1874@yahoo.com
Večeras 09.03.2017. godine u 19:00 časova u jevrejskom kulturnom centru biće otvroena izložba “Sarajevska Hagada”. Radujemo se Vašem odazivu!!
Ukoliko ste profesor muzike i pružate časove djeci i omladincima kontaktirajte nas putem maila. Naš muzičko edukativni centar ima odlične uslove za održavanje individualnih časova, priprema za koncertne nastupe na pianinu i drugim instrumentima.
Preporučujemo da posjetite rubriku Linkovi i upoznate se sa dešavanjima u jevrejskim zajednicama u regionu i širom svijeta.
Jevrejskoj opštini u Doboju neophodna su donatorska sredstva za sanaciju krova na objektu sinagoge koji je znatno oštećen zbog vrmenskih neprilika u toku 2014. godine. Dobrovoljni prilozi pojedinaca i organizacija mogu se uplatiti na račun Jevrejske opštine u Doboju sa naznakom “Sanacija krova sinagoge u Doboju”. Informacije o žiro računu se nalaze u rubrici Donirajte. Zahvaljujemo na podršci!

Jevrejska opština i kulturni centar u Doboju

Usmjereni smo ka očuvanju jevrejske vjere, tradicije i identiteta na prostorima BiH i ka očuvanju i unapređivanju mira, kulturne i ekonomske saradnje među svim narodima u BiH. Naša vizija je promovisati dobre međuljudske i međuvjerske odnose, toleranciju i kompromis među narodima u BiH, te iskorijeniti rasne, vjereske, etničke i svaki drugi vid diskriminacije..

old document