Poziv na kreativne radionice

May 21, 2015 3:21 pm Comments: 0

Poziv na kreativne radionice za izradu suvenira


Jevrejska opština u Doboju, u sklopu projekta “Muzičko edukativni centar”, kojeg finansira Ambasada Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, a sufinansira grad Doboj, organizuje desetodnevnu kreativnu radionicu za izradu suvenira.

Radionica je namjenjena mlađim uzrastima, učenicima osnovnih škola, ali i onim starijim, koji kroz eduakativno – kreativni rad mogu ispuniti svoje slobodno vrijeme u toku školskog raspusta. Učešće na radionici je besplatno, a broj učesnika je ograničen. Radionicu će voditi Lidija Čuljević – Šremzer. Najbolji suveniri koje učesnici naprave tokom ove radionice biće izloženi u novoosnovanoj suvenirnici u Jevrejskom kulturnom centru, čije osnivanje je takođe finansijski podržala Ambasada Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini i grad Doboj.
Ovo je ujedno i poziv svim proizvođačima suvenira na dobojskoj regiji da uspostave kontakt sa Jevrejskim kulturnim centrom i izlože svoje proizvode u novoosnovanoj suvenirnici.

Početak rada radionice za izradu suvenira predviđen je za utorak, 13. januara 2015. godine u 14:00 časova u prostorijama Jevrejskog kulturnog centra sa sinagogom u Doboju u ulici Kralja Aleksandra 33.

Tagged in

Comments are closed.

 

Benevolencija

Sigurnosna pravila Jevrejske opštine Doboj • Posjetitelji svoj dolazak moraju najaviti i dogovoriti s kancelarijiom Jevrejske opštine Doboj putem telefona 065/894-307 ili 066/781-221 ili putem e-maila jodoboj1874@yahoo.com • Pri ulasku obavezno je predočiti identifikacijski dokument (putovnica/pasoš, lična karta ili vozačka dozvola EU izdana od 1.1.2014 godine) • Ulazak u objekat zabranjen je posjetiteljima s torbama i naprtnjačama • Prilikom blagdana zabranjeno je unositi u singagogu elektronske uređaje (kamere, fotoaparate, mobilne telefone, itd.) • Posjetitelji ne mogu napuštati sinagogu do završetka službe. • Nenajavljenim posjetiteljima bit će onemogućen ulazak u objekat. • Jevrejska opština Doboj zadržava diskreciono pravo zabraniti ulazak u objekat osobama koje se ne pridržavaju sigurnosne procedure prilikom ulaska ukazane od strane službenih osoba Jevrejske opštine Doboj • Za više informacija kontaktirajte kancelariju Jevrejske opštine Doboj: jodoboj1874@yahoo.com
Večeras 09.03.2017. godine u 19:00 časova u jevrejskom kulturnom centru biće otvroena izložba “Sarajevska Hagada”. Radujemo se Vašem odazivu!!
Ukoliko ste profesor muzike i pružate časove djeci i omladincima kontaktirajte nas putem maila. Naš muzičko edukativni centar ima odlične uslove za održavanje individualnih časova, priprema za koncertne nastupe na pianinu i drugim instrumentima.
Preporučujemo da posjetite rubriku Linkovi i upoznate se sa dešavanjima u jevrejskim zajednicama u regionu i širom svijeta.
Jevrejskoj opštini u Doboju neophodna su donatorska sredstva za sanaciju krova na objektu sinagoge koji je znatno oštećen zbog vrmenskih neprilika u toku 2014. godine. Dobrovoljni prilozi pojedinaca i organizacija mogu se uplatiti na račun Jevrejske opštine u Doboju sa naznakom “Sanacija krova sinagoge u Doboju”. Informacije o žiro računu se nalaze u rubrici Donirajte. Zahvaljujemo na podršci!

Jevrejska opština i kulturni centar u Doboju

Usmjereni smo ka očuvanju jevrejske vjere, tradicije i identiteta na prostorima BiH i ka očuvanju i unapređivanju mira, kulturne i ekonomske saradnje među svim narodima u BiH. Naša vizija je promovisati dobre međuljudske i međuvjerske odnose, toleranciju i kompromis među narodima u BiH, te iskorijeniti rasne, vjereske, etničke i svaki drugi vid diskriminacije..

old document