Muzičko edukativni centar

muzicko-edukativni-centar

Muzičko edukativni centar je otvoren u prostorijama Jevrejskog kulturnog centra u Doboju, uz svesrdnu podršku fonda ambasade Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini,  sa ulogom resursnog centra u cilju pomoći ljudima u BiH i široj regiji, posebno mladima koji već pohađaju muzičku školu, da razviju vještine na polju muzičkog stvaralaštva u pratnji odabranih profesora i nastavnog osoblja.

Pokretanje edukativno-kreativnih projekata-radionica za djecu i mlade ljude Doboja i regije bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost, kao dodatni način obrazovanja mladih uz uvođenje novih metoda rada, te korištenje muzike i umjetnosti kao najbržeg i opšte prihvatljivog načina kojim se obuhvataju svi dijelovi zajednice i stvaranje sigurnog mjesta i prijateljske atmosfere za djecu i mlade gdje, uz stručne edukatore, mogu da izraze svoju kreativnost, talenat i sposobnosti.

Sadašnji ciljevi Muzičko edukativnog centra su sljedeći:
1. ponuditi različite obrazovne i kreativne aktivnosti za djecu i mlade prilagođene uzrastu polaznika, njihovim sposobnostima i ponuditi različite umjetničke programe ljudima Doboja i regije u cilju razvoja kulturnog života lokalne zajednice,
2. organizovanje ljetnih i zimskih Master class kao napredne radionice za muzičke talente
3. organiziranje različitih predavanja i seminara,
4. ponuditi prostor i opremu drugim organizacijama, ustanovama i pojedincima,
5. razviti i uspostaviti odnose i saradnju sa drugim kulturnim, omladinskim, obrazovnim i socijalnim organizacijama na lokalnom i međunarodnom nivou.

 

Benevolencija

Sigurnosna pravila Jevrejske opštine Doboj • Posjetitelji svoj dolazak moraju najaviti i dogovoriti s kancelarijiom Jevrejske opštine Doboj putem telefona 065/894-307 ili 066/781-221 ili putem e-maila jodoboj1874@yahoo.com • Pri ulasku obavezno je predočiti identifikacijski dokument (putovnica/pasoš, lična karta ili vozačka dozvola EU izdana od 1.1.2014 godine) • Ulazak u objekat zabranjen je posjetiteljima s torbama i naprtnjačama • Prilikom blagdana zabranjeno je unositi u singagogu elektronske uređaje (kamere, fotoaparate, mobilne telefone, itd.) • Posjetitelji ne mogu napuštati sinagogu do završetka službe. • Nenajavljenim posjetiteljima bit će onemogućen ulazak u objekat. • Jevrejska opština Doboj zadržava diskreciono pravo zabraniti ulazak u objekat osobama koje se ne pridržavaju sigurnosne procedure prilikom ulaska ukazane od strane službenih osoba Jevrejske opštine Doboj • Za više informacija kontaktirajte kancelariju Jevrejske opštine Doboj: jodoboj1874@yahoo.com
Večeras 09.03.2017. godine u 19:00 časova u jevrejskom kulturnom centru biće otvroena izložba “Sarajevska Hagada”. Radujemo se Vašem odazivu!!
Ukoliko ste profesor muzike i pružate časove djeci i omladincima kontaktirajte nas putem maila. Naš muzičko edukativni centar ima odlične uslove za održavanje individualnih časova, priprema za koncertne nastupe na pianinu i drugim instrumentima.
Preporučujemo da posjetite rubriku Linkovi i upoznate se sa dešavanjima u jevrejskim zajednicama u regionu i širom svijeta.
Jevrejskoj opštini u Doboju neophodna su donatorska sredstva za sanaciju krova na objektu sinagoge koji je znatno oštećen zbog vrmenskih neprilika u toku 2014. godine. Dobrovoljni prilozi pojedinaca i organizacija mogu se uplatiti na račun Jevrejske opštine u Doboju sa naznakom “Sanacija krova sinagoge u Doboju”. Informacije o žiro računu se nalaze u rubrici Donirajte. Zahvaljujemo na podršci!

Jevrejska opština i kulturni centar u Doboju

Usmjereni smo ka očuvanju jevrejske vjere, tradicije i identiteta na prostorima BiH i ka očuvanju i unapređivanju mira, kulturne i ekonomske saradnje među svim narodima u BiH. Naša vizija je promovisati dobre međuljudske i međuvjerske odnose, toleranciju i kompromis među narodima u BiH, te iskorijeniti rasne, vjereske, etničke i svaki drugi vid diskriminacije..

old document