JKC podržava mlade talente

September 19, 2021 9:20 pm Comments: 0

Jevrejski kulturni centar Doboj podržava mlade talente

Da trud i predan rad rezultiraju uspjehom, dokazala nam je dvanaestogodišnja Doris Đurđević iz Plesne škole „Stage“ Doboj koja je 11.09.2021.godine u Zenici na kvalifikacionom BiH turniru osvojila prvo mjesto u latinoametičkim plesovima. Doris se za mjesto prvakinje izborila u konkurenciji sa Sarajkama, Tuzlankama i Zeničankama koje treniraju u klubovima koji postoje znatno duže od dobojskog kluba „Stage“. Zasluge za njen uspjeh pripadaju i njenoj trenerici Veri Tešnjak iz Doboja, te trenerima Branislavi Radovanović iz Srbije, Giacomu Lazzariniu iz Ialije i Matiji Novoselu iz Hrvatske s kojim je Doris vrijedno vježbala u proteklom periodu.

Jevrejski kulturni centar u Doboju je davno prepoznao značaj podrške mladih talenata formirajući Muzički edukativni centar 2014.godine u sklopu projekta koji je finansijski podržala Ambasada Kraljevine Norveške u BiH. Iz tih razloga je Doris dobila priliku da se nakon povratka sa beogradskog plesnog kampa, u prostorijama pomenutog centra, svakodnevno priprema za ovo takmičenje. Ovo je samo jedan od brojnih primjera koji dokazuju značaj postojanja ovakvih resursa u gradu Doboju. Muzički edukativni centar, između ostalog, raspolaže muzičkim instrumentima i opremom kao što su piano, električna gitara, ozvučenje, mikrofoni, te može da primi četrdesetak posjetilaca za održavanje kulturno zabavnih događaja. 

Vrijedna pomena i pohvale je i činjenica da je dobojska Plesna škola „Stage“ iznjedrila već četrdesetak talentovanih takmičara koji osvajaju brojne medalje i priznanja širom BiH. Ovu plesnu školu vode iskusni licencirani treneri, trenutno broji preko sto članova, među kojim su i trogodišnjaci, a i odrasle osobe. „Stage“ u poslednje vrijeme posebnu pažnju posvećuje sportsko plesnim parovima, kojih za sada ima pet.

Comments are closed.

 

Benevolencija

Sigurnosna pravila Jevrejske opštine Doboj • Posjetitelji svoj dolazak moraju najaviti i dogovoriti s kancelarijiom Jevrejske opštine Doboj putem telefona 065/894-307 ili 066/781-221 ili putem e-maila jodoboj1874@yahoo.com • Pri ulasku obavezno je predočiti identifikacijski dokument (putovnica/pasoš, lična karta ili vozačka dozvola EU izdana od 1.1.2014 godine) • Ulazak u objekat zabranjen je posjetiteljima s torbama i naprtnjačama • Prilikom blagdana zabranjeno je unositi u singagogu elektronske uređaje (kamere, fotoaparate, mobilne telefone, itd.) • Posjetitelji ne mogu napuštati sinagogu do završetka službe. • Nenajavljenim posjetiteljima bit će onemogućen ulazak u objekat. • Jevrejska opština Doboj zadržava diskreciono pravo zabraniti ulazak u objekat osobama koje se ne pridržavaju sigurnosne procedure prilikom ulaska ukazane od strane službenih osoba Jevrejske opštine Doboj • Za više informacija kontaktirajte kancelariju Jevrejske opštine Doboj: jodoboj1874@yahoo.com
Večeras 09.03.2017. godine u 19:00 časova u jevrejskom kulturnom centru biće otvroena izložba “Sarajevska Hagada”. Radujemo se Vašem odazivu!!
Ukoliko ste profesor muzike i pružate časove djeci i omladincima kontaktirajte nas putem maila. Naš muzičko edukativni centar ima odlične uslove za održavanje individualnih časova, priprema za koncertne nastupe na pianinu i drugim instrumentima.
Preporučujemo da posjetite rubriku Linkovi i upoznate se sa dešavanjima u jevrejskim zajednicama u regionu i širom svijeta.
Jevrejskoj opštini u Doboju neophodna su donatorska sredstva za sanaciju krova na objektu sinagoge koji je znatno oštećen zbog vrmenskih neprilika u toku 2014. godine. Dobrovoljni prilozi pojedinaca i organizacija mogu se uplatiti na račun Jevrejske opštine u Doboju sa naznakom “Sanacija krova sinagoge u Doboju”. Informacije o žiro računu se nalaze u rubrici Donirajte. Zahvaljujemo na podršci!

Jevrejska opština i kulturni centar u Doboju

Usmjereni smo ka očuvanju jevrejske vjere, tradicije i identiteta na prostorima BiH i ka očuvanju i unapređivanju mira, kulturne i ekonomske saradnje među svim narodima u BiH. Naša vizija je promovisati dobre međuljudske i međuvjerske odnose, toleranciju i kompromis među narodima u BiH, te iskorijeniti rasne, vjereske, etničke i svaki drugi vid diskriminacije..

old document